keyvisualWelkom
Onze Duiven
Duif van de Week
De Accomedatie
De Verzorging
Prestaties
Laatste Nieuws
Foto´s
Links
Gastenboek

 

Onze methode om de atleten iedere week weer fit en gezond aan de start te krijgen...!

 

Ons spelsysteem voor de oude duiven is het totaal weduwschap! De duiven worden mits ze fit en gezond zijn iedere week gespeeld van 100 t/m 750 kilometer. Om ze zo goed mogelijk aan de start te krijgen hanteren we voor ons duiven een zo goed en compleet mogelijk voeding en trainingsschema! De training vind 2 maal daags plaats en gaan dan voor z'n uur naar buiten; verplichte training word hier niet aan gedaan. Onze mening is dat een gezonde en fitte duif wel uit zichzelf gaat trainen, mocht dit niet zo zijn kunnen we dit zien omdat hij of zij op het hok komt zitten en niet bij iemand anders, wat hier in Zwaagwesteinde zekers zal gebeuren met zoveel duivenliefhebbers, hokken en huizen!

De voeding voor onze vliegduiven bestaat uit een gemengde vliegmengeling van Beyers/Versele Laga, dit staat altijd ter beschikking voor onze duiven, onze mening is dat het lichaam iets nodig heeft je dit moet kunnen pakken en wij dit niet voor hun kunnen bepalen wat nodig is. Tussen de middag krijgen alle duiven altijd wat snoepzaad dit om gewoon bij hun te kijken en even met de duiven te spelen op de vloer, de hoeveelheid gaat gewoon op gevoel (+/- 5a10 gram.?)... Bijproducten worden ook zekers wel gegeven en hebben dit van de firma's Natural, Beyers, BelgaVet en Dr.Mariën. In het begin van de week mineralen/energie-mix om te herstellen en aan het einde van de week vetten, eiwitten en koolhydraten. Maar natuurlijk staat ook altijd een bak grit, vitalith, pikkoek en bakallerhande ter beschikking. Eigenlijk is alles best wel eenvoudig en simpel en zo houden we veel tijd over om te genieten van de trainingen en om ze te observeren, om zo de getekende er uit te zoeken of de duif die mogelijk iets nodig heeft. Maar ook kunnen we extra alert zijn op de gebreken van onze duiven om zo nodig een bezoek te brengen bij Dhr. Nanne Wolff te Hattemerbroek. Zonder advies van Mariën of Wolff zullen onze duiven geen medicatie in de drinkpot/voerbak tegenkomen. Want onze mening is hoe natuurlijker hoe beter de duif, maar geen gezondheid ook geen kopprijzen. Door dit systeem wordt de kwaliteit van onze duiven als maar beter en wordt er vanaf December t/m April alleen maar uit goede gezonde en kwaliteits duiven gekweekt!

De jongeduiven worden ook net zo makkelijk gehouden als de oude duiven, vanaf het spenen worden de jongeduiven 1 maal daags gevoerd en dit een uur lang volle bak kweekvoer na binnenkomst van hun training, niet op tijd betekend geen eten. Deze kweekmengeling is ook weer een mengeling van het kweekvoer van de firma Beyers/Versele Laga en krijgen naast deze mengeling ook hun snoepzaad, grit, pikkoek en allerhande. En dan 3 weken voor hun wedvluchten beginnen worden ook de jongen over gezet op het vliegvoer en krijgen ze dezelfde begeleiding als de oude duiven al blijven ze wel op 1 maal daags los.... Wel worden onze jongen nog verduisterd vanaf 1 April tot 1 Juni 14 uur per dag en vanaf 1 Juli bijgelicht en ook dit weer 14 uur per dag tot de laatste vlucht.

De Kweekduiven krijgen in de kweekperiode kweekvoer ook weer van de firma Beyers en hun snoepzaad, grit, allerhande, pikkoek etc... Maar ook krijgen ze wel de voeding die bij de jongen en/of oude-vliegduiven blijft liggen na het schoonmaken van de hokken, want ja ook dit wordt zekers wel tijdens iedere training gedaan en wordt alles ververst...! Verders worden zij ook zo natuurlijk en gemakkelijk mogelijk gehouden om hier een zo hoog mogelijke kwaliteit uit te halen en liefst zolang mogelijk... Na de kweek en dus hun rust periode krijgen ze bij de kweekmengeling wat zuiverring toegevoegd en dit gewoon op gevoel, ze moeten niet te dik worden al denken we ook niet dat een goede snel te dik wordt...!

Verder krijgen alle duiven hun jaarlijkse enting tegen paramixo en worden ze voor en na ieder vliegseizoen door Dhr. Nanne Wolff gecontroleerd en eens in de 6 weken door Dhr. Mariën op verborgen gebreken en indien hiervoor behandeld....en natuurlijk bij vragen of bij teleurstellende uitslagen! In de winter krijgen alle duiven de rui-mengeling van de genoemde firma en krijgen ze ook de grit en allerhande etc... en het verse water wat ook verder het gehele jaar 2 tot 3 maal daags wordt ververst! Natuurlijk vinden de duiven ook zekers iedere week een vers bad, met keukenzout en azijn tegen de luis en mijt.

Er is weinig tot geen poeha hier te vinden en er word veel op gevoel gedaan en met veel plezier en liefde voor onze duiven. Oude duiven worden voor aanvang van de vluchten 4 a 5 maal opgeleerd indien mogelijk, tijdens vliegseizoen niet meer. De jongen 3 weken voor de vluchten starten: 2 maal op 10 km, 2 maal op 20 en dan op 35km tot seizoen start (8/10 oefenvluchtjes) en dan iedere week tot met 4e vlucht iedere dinsdag op z´n 35 km. Daarna training alleen om huis en geen drukte en stress meer, wordt dan ook al gauw 2 nachten mand voor de jongen! Jongeduiven blijven altijd gezamenlijk op hun schapjes vliegen tot de laatste vlucht.

 

 

 

Top
joh en marcel postma racigpigeons | marcel@postmaduiven.nl