keyvisualWelkom
Onze Duiven
Prestaties
Laatste Nieuws
Foto´s
Links
Gastenboek

Nieuws in het jaar 2016..!!

 

Top 10 teller 2016 Pv de Reisduif:

 

Zaterdag 21 Mei:

2e maal Quiévrain:

Vorige week de eerste midfond jammer genoeg moeten missen, al had ik er wel een geweldige dag voor in plaats, kreeg gelukkig alwel tijdens aankomsten verslag en zo hoorde dat we niet laat zaten, namelijk 2 liefhebber in de vereniging. Krijgen dan vandaag de 2e kans vanuit Quiévrain 355 km, nu helaas geen wind op kop maar in de staart, maar ook dit moeten ze kunnen. Hebben gisteren weer een 30 weten te korven, allen deze week goed in training en zagen er tijdens korven ook prima uit. We wachten het af en gaan alwel weer buiten genieten van aankomsten.

Lossing Quiévrain: 07:50 uur wind ZZW 3/4 verwachte snelheden zo rond de 1800 mpm aankomsten derhalve om 11:05 uur..!! ( wees op uw hoede )

Allen Succes..!!

 

Vrijdag 13 Mei:

Vanuit het dal naar hopelijk de Top..!!

Vandaag maar eens een stukje schrijven na het inkorven van onze duiven. Aller eerst maar beginnen bij vorige week wat een prachtig mooi zomer weer, vroege lossing en toch een wedvlucht die voor de één geweldig was en voor de ander een nachtmerrie. Na 14 dagen terug vanuit Zandvliet bij de eerste 10 van de afdeling te vliegen hadden we voor de aankomsten vanuit Heusden-Zolder ook goede verwachtingen van onze duiven, maar dit viel flink tegen. Een echte domper waar we nu nog grote vraagtekens bij hebben, duiven waren in prima doen, prestaties die vooraf goed waren, trainingen goed, eetlust prima en bij thuiskomst ook nog steeds in het zondagse pak. 38 mee en geen 1 van deze duiven die graag snel naar huis wou, hoe is dit mogelijk? De vlucht was voor velen niet vlekkenloos te noemen maar een enkeling wist de duiven wel als iedere andere vlucht thuis te krijgen.? Ons geduld werd deze week echt op de proef gesteld en moesten zelf genoegen nemen om 20 minuten achter de eerste duiven uit deze regio te moeten wachten. Helaas 1 duif verloren en dit viel voor ons gelukkig mee, want toen de eerste duif zich melde volgenden de andere duiven vlotjes, dit was op andere hokken jammer genoeg wel anders. Dat we hebben deze week veel met de vraag van hoe was dit mogelijk omgelopen en tot opheden nog geen antwoord kunnen vinden. Ook krijg je bedenkingen van zou er toch iets mis met de duiven zijn geweest, maar ook dit niet kunnen waarnemen want de trainingen, eetlust, gezondheidscontrole, badwater, en de duiven net bij korven blijft gewoon gelijk zoals altijd. Dat vandaag 30 duiven gekorfd, een enkele duif thuisgehouden, gewoon om te zien dat rust ook verschil kan maken, want de duiven waren immers gewoon zoals anders: in prima doen.

De getekenden morgen voor Quiévrain 355 km zijn: 1e get.12-462v, 2e get.13-490v, 3e get.12-776v, etc. 15 duivinnen en 15 doffers.

Mogelijk morgen geen Lossings-nieuws op deze site ivm andere drukte en zo dus ook geen melding op Blauwband, dat spanning blijft tot de uitslag uit de computer rolt... :-)

Voor een ieder goed weekend en Succes..!!

 

Zaterdag 07 Mei:

Een vroege lossing in Heusden-Zolder:

Een goede morgen, deze week vanuit de koudewinter in het mooie heerlijke zomer weer, je kunt in Nederland echt alles verwachten. Dat nu eindelijk genieten en je kunt dit ook aan de duiven gelijk zien dat het ze goed doet, training neemt toe en het verenpak trek geleidelijk lekker strak, een goed en mooi natuurlijk wonder..!! Maar de resultaten waren zekers niet slecht ondanks dat de duiven hier nog niet ideaal waren, want vorige week pakt onze 13-490v zelfs een 10e plaats in de afdeling maar ook het vervolg was om trots op te zijn. Voor vandaag staat Heusden-Zolder op het menu waar wij weer een 38 duiven voor hebben gekorfd, namelijk vorige week 1 verloren en weer 1 bijgezet van de thuisblijvers van vorige week. Nu zorgen voor schone hokken, vers water en volop voer zodat de duiven straks weer een warm welkom kunnen krijgen, dat veel liefde en goede zorg voor onze duiven.

Lossing Heusden-Zolder: 08:00 uur, wind uit het Zuid-Oosten 2/3 dat dit stelt weinig voor, geen bewolking en een mooie temperatuur van z'n 18/20 graden en voor ons een afstand van 252 km. Verwachte snelheden voor deze vlucht hebben wij zo om de 1550 mpm aankomsten der halve rond de klok van 10:45 uur.

Allen Succes en Geniet..!!

 

Zaterdag 30 April:

Sittart is een lossing in Zandvliet geworden:

Wegens het vreemde weer zijn onze duiven westelijker gelost, namelijk in het mooie Zandvliet voor ons een 240 km, wind wat variable w tot n 3. Hopelijk weer een goed besluit van onze lossinscommisie en of het nu competitie vervalsing is?, zodat Jan, Piet of Klaas gunstiger ligt, dit zal best maar das in de duivensport toch zo met wind, zo gezegt trek van de massa etc.. Wij zeggen gewoon allen weer een mooie vlucht toegewenst en doe uw best om een vroege in de regio te klokken..!! Wij hebben gister een 38 duiven gekorfd met zoals gewoonlijk de dames die de lijst weer mogen aanvoeren. De doffers waren in training deze week meerdere klassen beter want de dames kozen zelfs voor grote rust momenten op de woning, dat daarom ook 2 thuis gehouden. De getekende zijn: 1e get.14-706V, 2e get.13-490V, 3e get.12-776V etc.. allen goed in de hand dat nu de uitslag..!! 

Lossing Zandvliet: 08:20 uur wind variable geschatte snelheden rond de 1600 mpm verwachte aankomsten zijn dan rond de klok van 10:45 uur..

Allen Succes en Geniet..!!

PS "de duif van de week" krijgen hier vele vragen over omdat dit ontbreekt op de website dit met eventuele uitslag en informatie, dit is omdat 15 minuten computerwerk momenteel er zwaar valt, helaas :-( 

Zaterdag 23 April:

Weert met koud winters weer:

Een goede morgen, gisteren alweer de dag dat we voor de derde maal konden korven en dit voor een vlucht vanuit Weert voor ons een 225km. Het weer zoals nu nog niet ideaal om te kunnen lossen, dit wegens bewolking met hier en daar een enkele bui maar ook de koude temperatuur van rond de 4-5 graden zijn niet om vrolijk van te worden. Maar we moeten het er mee doen want kunnen het weer helaas niet sturen, maar de vooruitzichten lijken gunstig te zijn, dat houden moed. We moeten wachten tot naderbericht van 10:00 uur, al denken we zelf dat er nog wel een uurtje bij komt, geduld is immers een schonezaak. Voor vandaag een 40 duiven weten te korven met als getekenden: 1e get.14-706V, 2e get.13-490V, 3e get.12-776V, etc.. Duiven zagen er goed uit en als we naar de trainingen van afgelopen week kijken hadden mogelijk de doffers de lijst moeten aanvoeren. Maar bij wie vlogen ze niet goed, weet alwel dat ze hier in Zwaagwesteinde ideaal duiven weer deze week hadden en dat de duiven lange tijden in de lucht konden blijven...een uurtje was niks... We zullen zien nu eerst de hokken, duiven en....koffie.

Lossing Weert: 09:10 uur zijn onze duiven al gelost, wind hooftzakelijk Noord 3 met hier en daar onderweg een bui, dat snelheden zijn moeilijk te schatten, wij gaan tussen de 1200/1250 mpm zitten, liever eerder dan te laat bij de hokken, verwachte aankomste hier rond de klok van 12:15 uur... Succes Allemaal..!!

Zaterdag 16 April:

Herfst weer en een lossing:

Een goede morgen, vanmorgen lag het lekker warm onder de dekens en was het schrikken toen ik op de tablet las dat de duiven waren gelost. Dat nu snel even een kort bericht en dan nog snel even de laatste handelingen in de hokken verrichten, want onze duiven verdienen straks weer een goed welkom. Hebben gisteren een 40 duiven weten in te korven met de duivinnen die weer de lijst mogen aanvoeren met als eerste getekenden: 1e get.13-490v, 2e get.14-706v, 3e get.12-462v, duiven waren mooi maar niet zoals vorige week, wel mooi vol en uitermate zacht maar voelden koud en wat lomp/zwaar aan, we zullen zien.. Deurne voor ons een afstand van 201 km en gaan uit van een 1700 mpm dat aankomsten rond de klok van 10:30 uur, allen veel succes..!!

 

Zaterdag 09 April:

De eerste echte wedvlucht gaat vandaag van start..!!

Een goede morgen, vandaag dan de eerste wedvlucht van seizoen 2016, voor ons vanuit Zutphen een afstand van 124 km, wind ZZW 3/4 dat matig, maar ondanks dat verwachten we wel een snelheid van 1700 mpm, aankomsten net voor het volle uur. Wij hebben er gister een 44 weten te korven met de dames die de lijst aanvoeren. De eerste getekende zijn: 13-490v, 14-706v, 12-462v, alle 3 bewezen duivinnen die ook zekers nog snelheid kunnen halen, we gaan het zien voor allen Veel Succes..!!

 

Vrijdag 08 April:

Zo zijn we 2 maanden verder en staan we al in het vliegseizoen:

De tijd vliegt echt voorbij tijdens gezelligheid, bij serieus bezig zijn, bezoekjes brengen aan derden en je uiterste best doen bij het verzorgen van je duiven.

Allereerst de maand februari: de periode van de kweek, de periode van uitzoeken naar beter, aldus zoeken naar versterking, verbeteren van de hokken ivm aanpassingen wegens nieuwe voliére, uitzoeken van mogelijk nieuw kloksysteem en of verbetering, de verplichte enting van de duiven en de bewaking. Maar natuurlijk is er ook meer dan duiven alleen en kent ook dit zijn drukte en voldoening want wat is er nu belangrijker in het leven dan genieten en gezondheid. Dit werd zekers gedaan tijdens de viering van De Goudenduif België wat een geweldig feest, samen met clubgenoot en makker Rinze Riemersma die ook het podium mocht betreden de gebroeders Pieter en Jelle Atema gevraagt waar we het Hotel konden boeken, aantal personen doorgegeven en de rest werd punctueel door deze heren geregeld (nogmaals dank). Zaten tijdens het feest aan een grote tafel vol fryske melkers, een feest dat je als liefhebber eens mee moet maken, vele leuke contacten aldaar mogen maken.

Maart wordt geopend met de Voorjaarsbeurs en de verkopingen van de goudenringen van rayon de driesprong, zelf 2 duiven voor deze race gekweek en 1 aankoop kunnen doen. Tijdens de laatste en derde verkoop kwamen we later de zaal binnen, hadden namelijk een uitnodiging voor de huldiging van WHZB/TBOTB gekregen. Dit ging uiteraad voor en zijn samen met clubgenoot Johan Alma die ook een uitnodiging had gekregen naar Vianen vertrokken om aldaar onze prijs in ontvangst te nemen en genoten van een prachtig en georganiseerde dag. Mee was ook Jelle-Geert Pompstra die ons tijdens de terug reis liet weten dat ie uiterst zijn best zal doen om ook in de prijzen te vallen, hij had ook enorm genoten en wij vonden het super dat hij mee was. Zaten in Vianen aan een prima tafel met gezellige en eerlijke melkers waar de nodige informatie en ideën over duivehouden en spel over de tafel zijn gegaan, maar ook over cultuur en levensverhalen, was gezellig. Maart is ook de maand dat de duiven er weer regelmatig uitkomen en dat de jongen worden uitgewend, maar ook dat er hier en daar in en rondom de hokken nog moet worden geklust.

April de maand die we pas zijn begonnen: Allereerst zijn de voerbakken (silo's) weer gevult door dierenspeciaalzaak Tjipke Rottiné te Zwaagwesteinde met het vliegvoer van de Fima's Beyers en Versele Laga. Komen de duiven langzaam en zeker alwel weer wat in conditie en beginnen hun training dan ook alwel op te bouwen tot weg trekken of in het bijsmokkelen van minuten tijdens hun trainingsduur. De periodieke controle bij dr. Mariën was ook prima en de duiven die mee waren stonden er in zijn ogen ook zeer goed op, "dat gekunt het seizoen maar gerust beginnen jonge" waren de woorden, maar wij waren er nog niet helemaal klaar voor. Dat de eerste en enige proefvlucht hebben we ook dit jaar maar weer laten schieten en zullen de duiven het morgen op de 1e echte wedvlucht het zonder al te veel voorwerk moeten doen. Zat zelf tijdens deze proefvlucht bij de hokken van Arie Dijkstra te genieten en te dromen van de binnenkomsten (was het zo maar bij ons), duiven kwamen vlot binnen en vlot achter elkaar, een hok met plaatjes van duiven. Het weer zat ons ook deze week niet echt mee en om dan extra risico te gaan nemen om al wel te gaan lappen zien wij ook niet zitten. Dat de 44 duiven die vandaag zijn gekorfd zullen het mooie weer moeten gaan maken door hun goede trainingen rondom de hokken. We gaan het zien "morgen" en zullen ook ons best doen om lossing, weer, aankomsten etc. te vermelden op deze site, morgen meer..!!

Onder het kopje Foto's zijn nieuwe foto's geplaats van enkele top duiven....!! Waaronder onze eerste en derde getekende..!! En natuurlijk onze Buddy..!! 

 

Zaterdag 06 Februari:

Na winterrust komt er weer leven in de brouwerij:

Na een zeer lange periode dan nu eindelijk weer de tijd en de kracht gevonden om weer eens met de website bezig te kunnen zijn. Waarom dit zolang heeft moeten duren ja daar zijn vele reden voor op te sommen. Allereerst gaan we terug naar het geweldige seizoen wat achter ons ligt 2015 waar onze "Buddy" 13-465 de grootste rol had.

Het jaar 2015 begon al niet florissant, met de eerste weken het verstoren van binnenkomst van de duiven door derden en waarbij ook het kloksysteem nog roet in het eten gooide. Maar een positief mens en een gedreven duivenmelker stap hier snel overheen omdat we mogelijk nog veel kunnen winnen in de toekomst, maar na bericht over de woningrenovatie zakt dit gevoel al snel weg. En met klap op de vuurpijl kreeg ik Marcel ook nog hartritme-storing met een hartslag van 230 slagen per minuut, maar wie mij kent weet dat duiven en doorzetten een basis/eigenschap van me is. Dat doorzetten maar helaas wel met een grote handrem omdat meer echt niet ging, maar ook omdat de renovatie van de woning er ook nog bij kwam kijken. Dat de rust momenten die ik overdag nodig had waren niet meer aanwezig en was het doorzetten met de duiven en inpakken omdat we onze woning ook nog tijdelijk moesten verlaten een grote opgave. Maar tijdens een training van de jonge duiven was er ook nog z'n rampdebiel die zo het dak opging van de woning en dit ieder zaterdag tijdens de vluchten veel ellende heeft gekost. Dat veel ellende en dan ook nog een Top-seizoen maken, zijn echt ongelofelijk trots op onze gevleugelde vrienden.

Dat na het seizoen woonden wij tijdelijk (10 weken) een straat verder op en moesten we iedere dag reizen met het water om zo onze duiven te kunnen verzorgen, maar ook is het leven zonder je eigen spullen en omgeving niet leuk en zwaar, vooral als je niet lekker in je vel zit. Na deze 10 weken kom je terug en komt er ook nog veel ellende uit de renovatie voort, zoals half werk, kapotte spullen (laptop) en natuurlijk het huis weer opnieuw moeten inrichten.

En dan het nieuwe jaar stort ieders hier compleet in, zelf zware griep en longonsteking en dat met mijn achtergrond en kan u vertellen dat deze maand Januari zwaar was. Maar goed niet klagen maar genieten van de positieve dingen die we wel hebben.

Dit zijn: *Gezonde duiven aldus Dr. Mariën afgelopen woensdag, maar ook wij zijn zeer tevreden over de kwaliteit en gezondheid. *Zaterdag 9 Januari s'avonds gekoppeld en maandag 11 Januari gingen ze de avond na voeren allen zelf in de bakken, dat klaar was het. *Ook de eitjes waren er rond de 14 a 21 dag en dit zonder bijlichten of wat dan ook, dat dit geeft een goed gevoel, maar ook met de bevruchte eieren zit het zeer goed. *Nieuwe Voliére geplaatst / geholpen door WdB nogmaals dank zijn super tevreden.... *Zo is er nog wel meer op te noemen maar daarover volgende keer meer..!!  

Ook zijn de prestaties al bijgewerkt en zal mijn best doen om hier spoedig meer nieuws te plaatsen, Groeten, Marcel / Postmaduiven

 

P.S. heeft u op 27 februari al wat in uw agenda staan, hier dan een grote "TIP", deze dag houdt Pv De Reisduif te Zwaagwesteinde namelijk haar jaarlijkse duivenmarkt. Met oa in de ochtend van 10:00 tot 12:00 uur een jaarlingen keuring onderleiding van A.Bosma dat geef u op. s'Middags komt fotograaf Henk Storm en legt al uw toppers op de gevoelige plaat tegen een kleine vergoeding. Maar ook is Rottiné dierenspeciaalzaak aanwezig en staat er de gehele dag met spectaculaire aanbiedingen voor uw gevleugelde vrienden. En dan zonder duiven is er geen markt, dat ook toppers uit de regio bieden hier jongen / ouden aan uit hun toppers en / of kweekstal....dat sla uw slag en kom zaterdag 27 februari naar De Reisduif aan de Boskwei te Zwaagwesteinde.....

Tot dan..!! (voor evt opgave of info bel: 06-12512754 Jacob Postma)

 

 

 

 

 

 Wat is er gebeurt deze periode.....wat zijn de plannen in de toekomst.....de verwachtingen en verloop van de vluchten.... 

 

Nieuws uit het jaar 2015

Nieuws uit het jaar 2014

Nieuws uit het jaar 2013

Nieuws uit het jaar 2012

Top
joh en marcel postma racigpigeons | marcel@postmaduiven.nl